ponedeljek, 1. junij 2015

6. srečanje 406 Coupe Italija, Toskana 22. - 24.05.2015



Šesto italijansko 406 Coupe srečanje je bilo sprva zasnovano kot državno, a je bilo kmalu po razglasitvi programa in lokacije jasno, da bo to pravi mednarodni dogodek. Veseli dogodek je letos gostila prelepa Toskana.
Udeleženci smo se začeli zbirat v popoldanskih urah na recepciji uradnega hotela Semifonte v kraju Poggibonsi, ki leži v neposerdni bližini San Gimignana. Po registraciji smo prejeli kuverto z nadovili in urniki srečanja ter ključe hotelske sobe, da smo si lahko od dolge vožnje malo odpočili. 

Ob 18h smo se z najetim avtobusom odpeljali na posestvo Santinovo, kjer smo si ogledali vinsko klet in bližnji vinograd. Sledila je pokušina vin in kasneje obilna večerja v kmečkem turizmu posestva. Vsaka ekipa je v dar dobila pločevinko domačega oljčnega olja. Večerjo pa smo zaključili s slastno torto. Ura je bila že čez polnoč, ko smo se vrnili v hotel in legli k počitku.

Sobotno jutro je bilo veselo že v jedilnici hotela, saj je bil cel prostor napolnjen z udeleženci srečanja. Ob 9h smo se s coupeji v konvoju odpeljali proti San Gimignanu. Pot nas je vodila po prelepih krajih in kar nekajkrat se je zgodilo, da smo se ustavili za slikanje.
Po prihodu v San Gimignano smo se parkirali pred muzej Galerie Peugeot in se peš odpravili v center kjer je sledil vodeni ogled tega krasnega srednjeveškega kraja. Ure so hitro minevale in kmalu je prišel čas kosila. Gostila nas je restavracija La Mandragola, kjer so nas ponovno razvajali s tipično toskansko kulinariko.
Po obedu je bil na vrsti glavni del srečanja, ki je med drugim privabil tudi veliko število tujih ekip. Na predstavitev obnovljene makete kupeja (pri Pininfarini je bila uporabljena za aerodinamične študije v vetrnem tunelu) in knjige Danieleja Belluccija »Peugeot 406 Coupe – identifikacijski vodnik«, smo vsi prisotni čakali že mesece! Tako smo si v sejni sobi muzeja preko slik in pričevanj predstavljali kako je potekala obnova in prevoz iz Torina v San Gimignano. Prisoten je bil tudi nepogrešljivi Giuseppe Castaldi (šef dizajna pri Pininfarini in odgovoren za razvoj projekta 406 Coupe). Iz njegovih ust smo lahko slišali ogromno zanimivih zgodb in prigod katere niso nikjer zapisane ali posnete.

V sosednji sobi nas je pod pokrivalom pričakala maketa, katera je ob razgrnitvi vse nas pustila odprtih ust. Pot od razbitine s slik pa do bleščečega coupeja narejenega iz lesa in steklenih vlaken je bila dolga in je vsekakor zahtevala ogromno dela, znanja ter predanosti.
Nadaljevali smo s podelitvami Belluccijeve knjige, katero je s podpisom avtorja kot Castaldija prejela vsaka ekipa. Za konec smo si seveda ogledali tudi muzej, v katerem so razstavljena vozila znamke Peugeot od antike pa do danes. Muzej sem si sicer samostojno ogledal že leta 2010 – takratne slike si lahko ogledate tukaj: https://plus.google.com/photos/115024235078467132692/albums/5471826249977582273?banner=pwa

Pozno popoldne smo se vrnili v hotel, kjer smo imeli nekaj uric za počitek pred gala večejo.
Začelo se je z aperitivom v posebni sobi in nadaljevalo v glavni jedilnici hotela katera je bila rezervirana samo za nas. Med večerjo so potekala nagrajevanja ekip s spominki srečanja. Vsaka ekipa je dobila lično tablico 406 Coupe kluba Italia s Castaldijevim podpisom.
Ob veselem razpoloženju in zanimivih pogovorih smo nevede zakorakali v nov dan in čas je bil za nepogrešljivo klubsko torto ter šampanjec s katerim smo nazdravili še enemu enkratnemu dogodku ter vsem ki so ga omogočili.

Nedelja, zadnji dan srečanja. Od nekaterih smo se poslovili že prejšnji dan, a večina nas je ostala skozi celoten program. Ta dan smo malo dlje pospali in se po skupnem zajtrku odpeljali do obzidane vasice Monteriggioni. Sprva je deževalo, a se je po nekaj minutah umirilo in celo razjasnilo. Organiziran smo imeli ogled kraja z vodičem.

Seveda se organizatorji niso želeli posloviti praznih želodcev, zato so nas pospremili do bližnje restavracije »La Ducareccia« kjer smo imeli skupinsko srečanje. Tukaj smo se zadržali do poznega popoldneva.
Ko pride neizbežen čas za slovo je vedno težko, a kljub temu smo se poslovili z nasmeškom na obrazu, saj je bilo srečanje zelo uspešno. Za našo ekipo se toskanska pravljica ni končala ta dan, a o tem v drugem zapisu.

Še nekaj statistike srečanja:
40 ekip
34 coupejev
75 sodelujočih: 45 (petek), 75 (sobota), 49 (nedelja)

Število ekip po državah:
Italija: 26
Slovenija: 1
Švedska: 1
Belorusija: 3
Francija: 3
Anglija: 1
Poljska: 1
Nizozemska: 4
Nemčija: 2 

VEČ SLIK SI LAHKO OGLEDATE V GALERIJI

MORE PICTURES IN the PHOTO GALLERY

















































































Ni komentarjev: