četrtek, 28. april 2011

Terme Banovci










Po dolgem času sva si s Suzano spet privoščila oddih v termah. Tokrat na račun nagrade na video natečaju Sava Hotels & Resort.

Sobota, 23.04.2011
Najprej sva se dobro naspala, v miru pojedla zajtrk in nato odpeljala proti Banovcem. Ker je bila cesta "osvobojena" tovornjakov sva na destinacijo prispela v dveh urah in petnajstih minutah. Pozdravilo nas je lepo, sončno in toplo vreme. Ko sva v sobo zvlekla prtljago sva takoj zaplavala v bazene. Prvi dan je bil torej namenjen kopanju in spoznavanju term.



Nedelja, 24.04.2011

Po dolgem spancu sva se zbudila v še en sončen dan. Najprej sva pozajtrkovala, nato pa se odločila, da se malo zapeljeva okoli. Pot naju je vodila proti Bukovniškem jezeru, kjer sva imela prvi postanek. Sprehodila sva se okrog jezera, ogledala del gozda, ki ga obdaja, pila vodo na Vidovem izviru in si ogledala kapelo Sv. Vida. Nato sva se ob poljih cvetoče oljčne repice zapeljala proti Lendavi, kjer sva kosila. Odličen piščančji kebab naju je dovolj nasitil do večerje.

Ponedeljek, 25.04.2011

Velikonočni ponedeljek sva začela z ogledom mlina na Muri v Veržeju, kjer je tudi več kot 150 let stara vrba. Kasneje sva se odpeljala v bližnji Zavod Marianum, kjer so bili razstavljeni pirhi ki so jih izdelale bližnje šole ter lokalni mojstri. Nato naju je pot vodila v kraj Krapje na ogled čebelarskega muzeja, kjer sva si ogledala točila za med, ročne kadilnike, stiskalnico za vosek, preko 300 let star panj, ralično literaturo o čebelarstvu in prekrasen vrtiček ki vse to obdaja. Zelo zanimiv je osmerokotni čebelnjak, ki izvira iz 19. stoletja. Po ogledu in predstavitvi aktivnosti čebelarstva sva poskusila med domače proizvodnje, ki naju je prepričal v nakup.
Popoldne sva preživela ob bazenih.

Torek, 26.04.2011
Prebudila sva se v deževno jutro, zato sva se po zajtrku odpeljala po nakupih v Mursko Soboto. Ker dež ni pojenjal sva se kmalu vrnila nazaj v terme in se raje razvajala v savnah ter toplih whirpoolih. Dan se je hitro prevesil v večer in čas je bil za zadnjo večerjo. Dež je pa še kar vztrajal.

Sreda, 27.04.2011
Po zajtrku sva počasi spakirala potovalke in se pripravila na odhod domov. Zjutraj je bilo vreme sicer jasno a zelo sveže. Pot proti domu je potekala brez ovir, prometa je bilo zelo malo, kljub prazniku.

Ni komentarjev: