ponedeljek, 24. marec 2008

Relacijska vožnja čez Slovenijo 2008

Pugi.si - Relacijska vožnja čez Slovenijo: Ptuj - Lucija, 22.03.2008


Včeraj smo v skoraj katastrofalnih vremenskih razmerah uspešno odpeljali prvo relacijsko vožnjo čez Slovenijo v sklopu kluba ljubiteljev in lastnikov vozil Peugeot, Pugi.si: Ptuj - Lucija
S Suzano sva se karavani vozil priključila v Ljubljani, na Dolgem mostu, kjer je bil predviden postanek.
Pot iz Kopra v Ljubljani je bila prava nočna mora. Že na Kozini je začelo snežiti, v Senožečah je bila avto cesta popolnoma pokrita s snegom, sneženje se je močno okrepilo. Cestarji so bili tako kot vedno "pripravljeni", beri: popolnoma so odpovedali. S kakšnim srcem poberejo cestnino, ko po njihovih avtocestah voziš 30-40 km/h?! Prava goljufija!
A o tem ne bom izgubljal več besed, prepustim za drugo temo. Po dveh urah in pol sva se prebila do Ljubljane in spoznala člane kluba.
Po skupnem slikanju, smo se po stari cesti odpravili do Logatca, kjer je bil predviden naslednji postanek in kjer so se nam pridružili še ostali. Glede na slabe cestne razmere smo se odločili, da odpeljemo reklacijo Logatec-Postojna kar po avtocesti. Ker smo se po avtocesti med sabo porazgubili, smo naredili še neplaniran postanek na bencinskem servisu v Postojni.
Nato smo po stari cesti odpeljali preostanek relacije. Vremenske razmere se niso izboljševale, na nasprotnem pasu, prav pred nami, je neko žensko skoraj zanesno v nas.
Nobenemu od nas ni bilo vseeno, vsi smo si želeli čimprej pripeljati na obalo. Na Kozini se je stanje neopisno izboljšalo, snega ni bilo več, pozdravilo nas je celo sonce.
Tako smo v Koper pripeljali brez vmesnih postankov. Na železniški postaji smo imeli postanek, kjer smo naredili veliko slik.
Odpravili smo se tudi na vožnjo čez center Kopra, po obvoznici, mimo palm (ki so bile žal oblečene v zaščitno "obleko") kjer je nastalo še nekaj krasnih slik za spomin.
Lačni in utrujeni smo nato odpeljali proti Luciji v picerijo Santa Lucia, kjer smo imeli dogovorjeno rezervacijo.
Ne glede na vreme, smo načrtovano vožnjo izpeljali brez posledic, žal pa nekateri niso imeli sreče na poti nazaj domov. Trpela je samo pločevina, tako da se bo zadeva uredila.
Srečanje je bilo fenomenalno, spoznali smo veliko zanimivih, zabavnih in žura željnih ljudi.
Lepo doživetje, avanturistično začinjeno s snegom in nepredvidljivimi cestami. Naslednje srečanje s piknikom in gocart dirko bo 20.04.2008 v Krškem.
Vsi ljubitelji in lastniki vozil znamke Peugeot vabljeni na naš forum.
Ostale slike z vožnje si lahko ogledate v mojem albumu
V kratkem bom sestavil tudi video.


























Ni komentarjev: