torek, 30. september 2014

3. srečanje 406 Coupe Slovenija v sodelovanju s klubom 406 Coupe Italia – Gradež, 28.09.2014

Za naše letošnje, tretje državno srečanje, smo se odločili združiti moči z italijanskim 406 Coupe klubom in skupaj izpeljati prvo neuradno italijansko – slovensko pobratenje. Organizacijo dogodka je v celoti prevzel in odlično izpeljal dolgoletni član italianskega kluba, Andrea, za kar se mu najlepše zahvaljujemo! Na lepo nedeljsko jutro smo se dobili v kraju Aquileia (http://aquileia.net/en), kjer smo po prvih pozdravih zajtrkovali in kofetkali v slaščičarni »Mosaico« (http://www.pasticceriamosaico.com/).

Sledil je ogled bazilike Aquileia, kjer se nahaja tudi največji kristjanski talni mozaik v zahodnem delu evrope. Posebnost mozaika je ta, da se figure in slike ne ponavljajo, ampak je v celoti sestavljen kot zgodba, ki se nadaljuje kot bi gledali filmski trak. V zunanjosti bazilike smo opravili prvo skupno fotografiranje sodelujočih, nato pa še vseh prosotnih Coupejev.

Čas je tako kot se za tovrstna srečanja spodobi, hitro tekel in skupaj smo se odpeljali do območja »Grado Pineta«, kjer so nas v restavraciji »a le Bronse« (http//www.alebronse.com) že pričakovali za kosilo. Kot se za obmorski kraj spodobi, je bil celoten meni na bazi morske hrane. Uživali smo v morskih sadežih, rakcih, filejih ribe in slastnih sardelic.

Ko smo se dodobra okrepčali smo se za zaključek in boljšo prebavo sprehodili po promenadi ob morju in starem delu Gradeža, kjer je bilo za ta letni čas ogromno obiskovalcev in sprehajalcev. Seveda je po tako kislem poletju vsak želel maksimalno izkoristiti tako lepo, sončno in toplo nedeljo. Srečanje je bilo pomembno tudi zaradi tega, ker se ga je udeležilo nekaj novih ljudi, ki na podobnih srečanjih še niso sodelovali. Tako smo imeli veselje spoznati tudi nove privržence in ljubitelje kupeja.

Oboževali smo lahko Christianovega popolnoma restavriranega kupeja omejene serije »Settant' anni«, med nami sta bila tudi dva iz prav tako omejene serije »Ultima Edizione«. Zelo zanimiva modro – siva barvna paleta osmih avtomobilov. Iz Slovenije smo bili z dvema coupejema.

Srečanje je uspelo v vseh pogledih in kljub vremensko neugodni sezoni smo se lahko v začetku jeseni končno razveselili druženja s številno udeležbo in v najboljših možnih vremenskih pogojih.

Več slik si lahko ogledate v GALERIJI





































Ni komentarjev: