torek, 15. julij 2014

Sladoled brez slabe vesti

Po Stašinem receptu iz zadnje številke revije Postani Fit sem si danes pripravil domači sladoled z avokadom in zmrznjenimi jagodami. Priprava je seveda zelo enostavna!

Potrebujemo:
- polovico zrelega avokada
- skodelico zamrznjenih jagod
- kokosovo moko
- temno čokolado

Avokado in zamrznjene jagode zmiksajte v mešalniku. Na pridobljeno kremno maso polijte stopljeno temno čokolado in po želji potresite s kokosovo moko. Po nekaj minutah (cca 20) v zamrzovalniku je sladoled pripravljen na serviranje. Če ga boste pustili dlje, bo verjetno pretrd.

1 komentar:

Makaraka pravi ...

Po mojih izkušnjah bo skoraj zagotovo pretrd. Predvsem zaradi serviranja je dobro, da je sladoled mehkejši. Še posebej nerodno je, da ti skodelica, še posebej, če je pecljata, poči, zaradi nepravilno odtajanega sladoleda.